ECLIPSA totală DE SOARE a trecut, EFECTELE rămân

A durat 5 minute şi 22 secunde în punctul de maxim, dar efectele ei se prelungesc pe tot parcursul lui 2010 şi 2011. Eclipsa totală de soare din 11 iulie 2010 este un adevărat maestru de ceremonii astrale care va face încă oficiile. Apărută cu o conjuncţie Lună, Soare şi Nodul Sud în Rac, eclipsa s-a  lăsat cercetată cu ochiul liber doar de pe un teritoriu restrâns, în sudul Oceanului Pacific.

Un punct de maximă vizibilitate a fost Insula Paştelui care incită umanitatea cu misterioasele statui Moai. Nu ştim cum au ajuns acolo, nu ştim cum ar fi reuşit localnicii să sculpteze coloşii de 20 m şi 3 tone cu mijloacele rudimentare ale trecutului. Nu ştim dacă sunt opera zeilor sau a extratereştrilor.

Oricum, scena enigmatică de desfăşurare a eclipsei este un mesaj despre necesitatea de a acorda mutaţiile interioare personale  cu cele pe care este necesar să le facă  umanitatea. Pe 11 iulie 2010 cei doi titani, Jupiter şi Uranus, erau deja în Berbec la 2 grade, prefigurând procesele care se vor declanşa la anul, din ianuarie.

Alegem transformarea sau apocalipsa?

Jupiter şi Uranus patronează cunoaşterea spirituală, sistemul de legi, filosofia, invenţiile, descoperirile ştiinţifice şi tehnica de vârf.  Marile efecte ale prezenţei lor se vor declanşa în 2011, când Jupiter va fi luni de-a rândul tot într-o zodie de Foc şi va face opoziţie cu Saturn din Balanţă.

Vom vedea atunci testele purificatoare la care sunt supuse relaţii de toate tipurile: cupluri, relaţii profesionale şi ierarhice, relaţia poporului cu Puterea, a magistraturii cu delincvenţa… Orice gen de parteneriat va trebui să-şi dea adevărata măsură şi să rezolve problemele care ţin poate de vechi datorii acumulate în alte existenţe.

Saturn aflat în exaltare va acţiona ferm, dar nu malefic, aşa cum din păcate consideră unii. El ne va determina să strângem rândurile, să reînvăţăm valoarea cumpătării – chiar şi financiare, într-o societate care nu degeabă este numită „de consum” – să deprindem atitudini înţelepte faţă de propria fiinţă, cu tot cu defecte şi calităţi, faţă de propria viaţă, cu tot cu succese şi obstacole, faţă de oamenii cu care suntem în relaţie.

Criza ne obligă să acţionăm

Saturn ne va învăţa să punem capăt risipei, va susţine cinstea, dreptatea, onoarea, disciplina benefică, puterea interioară şi credinţa în Dumnezeu. De altfel însuşi simbolul grafic al acestei planete este emoţionant – Saturn ţine crucea sus, la fel ca Iisus Cristos.

În lunile care urmează este nevoie de o zguduire, dar nu pentru a ne înspăimânta, ci pentru ca lucrurile să fie  readuse în matcă. Fiecare dintre cei doi monştri sacri va încerca să ne atragă de partea lui. Jupiter – să fim darnici, dar  să nu ne gândim la ziua de mâine, Saturn – să revenim la valorile sacre: credinţă, spiritualitate, omenie, familie.

Ne va fi nouă, nativilor, fatală această confruntare din lunile de după marea eclipsă de soare din 11 iulie 2010? Nicidecum. Ne va impulsiona pur şi simplu să ne reconstruim pe noi înşine în funcţie de nivelul spiritual la care ne aflăm fiecare şi de puterea lăuntrică pe care o avem. Aceasta opoziţie ne aduce lecţia dintre expasiunea lui Jupiter şi capacitatea de a ne gospodări înţelegând valoarea muncii şi a sacrificiului, aşa cum numai Saturn ştie.

Autori: Azaria şi Hestia

5 Responses to “ECLIPSA totală DE SOARE a trecut, EFECTELE rămân”

  1. Aceasta eclipsa de Soare este cea mai importanta eclipsa pe care avem privilegiul s-o traim in ultimii 3600 de ani, din ciclul al 5-lea . Ea prefigureaza ultima etapa inaintea ‘mutatiei’- asa ne-am obisnuit noi romanii s-o numim datorita lipsei de informatii a celor care, cica ar fi studiat ceva texte sacre prin anii 70, cum ar fi singura sursa ce circula „Cartea de la Borup”. Ciclul 5, incheie cei 26824 si ne ridica la ceea ce, pe scurt, va insemna noua era. Cum va fi, ce va fi, cum ne vom regasi, cine trece pragul si cine nu, sunt intrebari la care in mare s-a gasit raspunsul. A spune doar ca aceasta eclipsa ajuta tranzitele si conjunctia din Berbec este mult prea simplu. Din 2004 am inceput sa simtim noua vibratie, altii incep s-o simta, iar din 11.11 2011 va incepe ca omenirea sa se ‘alinieze’. Pe scurt, si va invit sa aprofundati subiectul, opozitia planetelor exterioare, plus patratul cu Pluton din Capricorn, va obliga orice entitate sa-si caute echilibrul energetic-mental, fizic, emotional si mai ales sentimental. Vor fi cu adevarat fericiti cei care isi vor gasi ‘jumatatea’, vor experimenta adevarata iubire si vor alege lumina, singura vibratie care ne va alinia la vibratia universala. Cam atat, deocamdata. Multumesc ca mi-ati trimis materialul dumneavoastra. Astept si altele.

  2. Mulţumesc frumos, Silvia, pentru completările cu miez. Te aştept oricând în paginile blogului. Mă bucur că te-am întâlnit 🙂

    Vreau ultimul loc, bine ai venit! Am fost încântată de ceea ce am citit la tine pe blog. Sunt în continuare cu ochii pe tine 🙂

  3. Foarte interesant articolul, este bine de urmarit ce se intimpla in continuare. fff curios!?

Trackbacks

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: