HOROSCOPUL ZILEI, vineri 16 iulie

BERBEC (21 martie – 19 aprilie) 

Numele tău este iubire

Romantica Lună îţi sare pragul casei a VII-a, a căsătoriei şi prieteniei.  Nu-i de mirare că-ţi doreşti o seară deosebită.  Pentru a păstra sănătatea unei relaţii e vital să petreci momente calde cu jumătatea ori cel mai bun prieten. Nu te sfii să-ţi arăţi făţis iubirea. O vei primi înapoi înmiit.

Ai dreptul, ba chiar datoria iniţiativei. Ia-i pe sus întru fericirea casei tale, soţ (soţie), copii, prieteni. Desfăşoară-te cu exuberanţă, visează cu ochii deschişi şi arată-le viitorul aşa cum îl întrevezi – luminos. Ai toată energia din lume la degetul mic şi o transmiţi radiant celorlalţi. Nu ezita! O zi se colorează aşa odată la o sută de ani. Ce-ar fi să-ţi foloseşti toate resursele interioare şi să trăieşti zilnic la asemenea intensitate şi generozitate? Toate proiectele pe care le concepi acum au mari şanse de reuşită.

Culorile ideale pentru tine sunt blânde – coral acvatic, visător, albastru de mare în vacanţă, pe ţărmul insulelor cristaline.

Dacă vrei, ai şi numere norocoase: 7 şi 26.

TAUR (20 aprilie – 20 mai) 

Depăşirea de sine

Luna se plimbă prin casa a VI-a. E casa sănătăţii tale şi a carităţii, a devoţiunii faţă de bunăstarea interioară a celorlalţi. Azi merg strună tocmai activităţile care respiră o asemenea atenţie binefăcătoare. E momentul ideal să faci ordine, să stabileşti planuri de acţiune, începând de la dulapul din dormitor până la viitorul familiei tale. Eşti chiar inspirat.

Surprinzător pentru zodia ta, Taur care faci lucrurile într-un ritm foaaaaaaarte relaxat, vei avea impulsul să treci la treabă înainte să cânte cocoşul… Ba chiar să te pripeşti cu una sau alta din chestiunile de azi.

Grăbeşte-te încetişor, nu lua decizii radicale. Aşa n-o să faci greşeli usturătoare.

Nu cheltui aiurea. Rişti să fi ales păgubos. Evident, bazează-te în continuare pe infailibilul tău spirit pragmatic: mai întâi te informezi, apoi te cercetezi la buget şi abia apoi decizi să cumperi. În fond tu ştii mai bine decât oricine că răbdarea şi cumpănirea înseamnă înţelepciune.

Ai şi culori binefăcătoare azi – albastru oceanic şi verde astringent, de lămâie necoaptă.  Evident, şi numere norocoase, 5 şi 6, ca să rimeze…

GEMENI (21 mai – 21 iunie) 

Atenţie la neatenţie

Astăzi te simţi mai în vervă şi nu ştii de ce. Îţi spunem noi – Luna te vizitează în casa a V-a, casa plăcerilor. Deja te gândeşti la ce-o să faci pe înserat. Nu e un gând potrivit pentru o dimineaţă, chiar daca e vineri, Venera, Venus… Ai măcar grijă la bani. La urma urmei, în loc de barul costisitor unde mergi cu prietenii, nu e mai bine să te duci la un concert într-un parc? Şi chiar dacă nu găseşti aşa ceva prin zonă, poţi totuşi să-ţi petreci seara în aer liber şi să admiri stelele.

Glumim, glumim, dar – pe bune – e o zi în care trebuie să fii atent să nu-ţi frângi gâtul. Pleacă urechea la sfaturile pe care le primeşti, sunt chiar prietenoase, iar ceilalţi îţi vor binele. Dacă participi la o discuţie de grup, ia iniţiativa. Va fi binevenită. Comunici exuberant şi inspirat. Dar nu te lăsa luat de val, păstrează măsura.

Purpuriul ametist şi verdele irlandez te îmbracă azi (ai grijă la Irish Pub, petrecăreţule!) Numerele norocoase sunt 10 şi 16 (depinde la ce te gândeşti…)

RAC (22 iunie – 22 iulie) 

Nicăieri nu e mai bine ca acasă

Racul are mereu nevoie de intimitatea căminului. Luna îi este tandră, apropiată. Şi iată-o! azi se întoarce tocmai în cea de-a IV-a ta casă, casa familiei, a gospodăriei, a intimităţii neştirbite, preţuite fără calcul pragmatic. La sfârşitul zilei nu e loc mai minunat decât patul în care faci nani, cu atât mai mult cu cât cineva te aşteaptă acolo, fericitule. Azi e foarte puternică legătura dintre tine şi persoana iubită. Aşa că seara petrecută împreună te unge la suflet. Bucură-te şi întoarce înmiit bucuria.

Ai azi şansa neprevăzutului fericit. Scapi de rutină, de plictiseală. Chiar ai voie să visezi exotic – plaje strălucitoare, insule enigmatice, cabana din vârful muntelui singuratic. Relaxează-te şi fă-ţi planuri pentru viitor. Dacă te-ai gândit cumva la o vacanţă de sfârşit de săptămâna, sună la o agenţie sau caută pe internet informaţiile de care ai nevoie.

Verdele blând şi sidefiul sunt culorile care se potrivesc mănuşă azi. Dacă n-ai jucat la loto  numerele 4 şi 6 s-ar putea să te necăjeşti un pic, dar nu contează. E ziua ta caldă, oricum, oriunde.

LEU (23 iulie – 22 august) 

De la inimă la inimă

Ce s-o mai scăldăm? Luna e în Balanţă şi în a III-a casă a astrogramei zodiacale, casa comunicării.  E ziua nimerită să ieşi la rampă, acolo unde îţi place ţie mai mult. N-ai voie să stai acasă. Măcar o tacla cu vecinul sau vecina de pe palier, şi tot e bine. Îţi iese cu brio. Nu mai amintim de rude, telefoane, prieteni, tot tacâmul… Ştirile de la Antena 3 sau Realitatea TV, de nişă, Pro TV sau orice altceva – ştire şi comunicare să fie, că în rest te descurci.

Dacă ai partener de viaţă e de dorit să-i acorzi atenţie sporită – nu-l face gelos, arată-i cât e de preţios pentru tine. Se va bucura şi o să te răsplătească întreit. Îţi va fi şi mai aproape. Surprinzător chiar şi pentru tine, optimistule! E foarte probabil să fii ceea ce eşti, în continuare, adica şef înnăscut. Jovial, simpatic, binevenit oriunde te iveşti, chiar daca nu ai fost invitat. Generozitatea ta nativă deschide inima oricui. Nu duci lipsă de invitaţii. Eşti influent, iar sfaturile tale, chiar ca simplă prezenţă, sunt dorite. Ca de obicei, din pur instinct, acţionezi perfect.

Binevoitoare culori îţi vor fi galben pal şi bleu. 5 şi 14 îţi poartă norocul.

FECIOARA (23 august – 22 septembrie) 

Ai grijă la buzunar

Hopa! Luna trece prin semnul Balanţei cea cheltuitoare şi dă o raită prin a II-a ta casă,  a finanţelor şi cheltuielilor personale. Semnul e chiar semn: ai grijă cum drămuieşti banii. Fă bugetul, temeinic, raţional, calculat. O Fecioară tipică este oricum contabil înnăscut – ia-te în serios! Iar dacă nu eşti un nativ tipic şi ai tendinţa să arunci cu banii în stânga şi în dreapta, cu atât mai mult e nevoie să fii temperat azi.

O să vină şi zile mai negre – pune un euro deoparte. Poţi renunţa la vreun moft lunar, un vin franţuzesc, un pantof şic, un film de văzut la Mall, în premieră (e mai premieră un DVD descărcat de pe netul cel prietenos, căci e criză…) Te poţi delecta şi cu un cadou mai mic.

E ziua în care chiar trebuie să te dai şef, şi pe bună dreptate, pentru că meriţi!  Detaliile neplăcute… nu le băga în seamă, ca să nu te viruseze. Dacă nu e chiar grav, poţi ignora orice. Inclusiv persoane de care nu ai chef azi.

Culorile norocoase sunt verde avocado şi muştar cât se poate de auriu.  La numere indicăm 2 şi 20. De aia şi trebuie să vă concentraţi pe relaţii, pe în-doieli, nu pe îndoieli.

BALANŢĂ (23 septembrie – 23 octombrie) 

Exprimă-te

Luna intră în Balanţă. Se cheamă chiar baftă – este casa ta solară. Te aşteaptă cu uşa deschisă şi te oblojeşte mereu, fie noapte, fie zi. Îţi dă optimism, gândire flexibilă, sinceră, liberă. Azi ai mai multă încredere în tine însuţi, aşa că exprimă-te, împărtăşeşte şi cu ceilalţi ceea ce eşti, ceea ce vrei.

Îi vei fermeca, desigur, cu eleganţa, graţia, stilul venusian nativ. Energia vine de la sine, vibrant. Totuşi, unicule înzecit, rişti să pierzi ceva nemaipomenit, dacă te încăpăţânezi să stai acasă astăzi. Dacă renunţi însă la propriile nevoi pentru a satisface dorinţele altcuiva e posibil să ratezi o revelaţie personală. E mai bine să te preocupi doar de tine sau să te laşi complet deoparte astăzi? Niciodată nu ştii ce-ţi rezervă viaţa! Ar fi bine să mergi pe mâna intuiţiei şi să pleci urechea la glasul interior pentru a găsi echilibrul potrivit.

Rubiniul şi albul cel mai alb îţi luminează ziua. Şi ce numere mai norocoase decât 1 şi 10 puteai să ai?…

SCORPION (24 octombrie – 21 noiembrie) 

Să nu rămâi în pană

Există riscul să rămâi fără benzină înainte de sfârşitul zilei, căci Luna dă să intre în casa a XII, cea a solitudinii. Nu ai atât de multă energie azi, dacă îţi trece prin cap vreo idee de bairam în seara asta, uit-o. E de preferat să stai acasă, în linişte, să citeşţi o carte sau chiar să priveşti mai atent în propriul suflet, în propria viaţă. Tocmai începi un nou periplu lunar, adună-te, încarcă-ţi bateriile, fizic şi spiritual, dă-ţi hodină, răgaz. Acceptă liniştea.

Există o metodă care merge întotdeauna nemaipomenit – azi e momentul s-o faci să funcţioneze. Porneşti cumva un nou proiect? Nu contează dacă e la muncă, vrei să-ţi reamenajezi locuinţa pentru mai mult spaţiu de depozitare sau să demarezi o dietă, un program de exerciţii fizice pentru o viaţă mai sănătoasă. Orice ai face evită conflictele. Cu orice preţ. E cea mai nefastă zi pentru a te lăsa prins în certuri, tensiuni, încleştări de orgoliu.

Păstrează-ţi cumpătul şi amână ceea ce simţi că nu poţi gestiona. Accepta doar compromisurile de afaceri. Ai o agendă de urmărit: e de ajuns.

Albastru de cerneală, roz de soare la răsărit, 3 şi 12, ca numere norocoase.

SĂGETĂTOR (22 noiembrie – 21 decembrie) 

Lucrul în echipă e de bază

Dacă tu şi colegii  veţi reuşi să treceţi mai detaşaţi de problemele care apar azi, şansele de reuşită sunt ca şi garantate. Trebuie doar să fiţi atenţi unii la alţii şi să vă placă de-adevăratelea să munciţi în echipă. Luna îţi traversează a XI-a casă, a prieteniilor, a relaţiilor, a grupurilor – aşadar nu te aştepta să fii vedetă, nu e cazul să ieşi musai în evidenţă. Puţine sunt şansele de strălucire. E mai indicat să lucrezi fără a-ţi trâmbiţa meritele personale, împreună cu ceilalţi, pentru folosul comun.  Optimismul zilei nu e ştirbit de perspectiva aglomerată a săptămânii. În fond nu unde ne distrăm contează, ci starea interioară, deschiderea noastră pentru a savura clipa.  Escapadele nocturne nu par să aibă de suferit.  Nici voioşenia.

Te simţi atras de locuri mai puţin umblate. Cheful de călătorii exotice e relaxant în sine. Nu sunt chiar la neîndemână, chiar dacă par astfel. Nu ştii niciodată peste ce noroc nimereşti.

Culoarea bumbacului deschis şi jadul îţi poartă noroc. La fel şi numerele 11 şi 22.

CAPRICORN (22 decembrie – 19 ianuarie) 

Azi eşti simpatic

Dacă îţi pasă de poziţia ta socială, de felul cum te vede comunitatea, e vremea să numeri acest tezaur, monedă cu monedă. Şi să înmulţeşti talanţii.  Fă un efort să te apropii de vecini şi cunoştinţe. Dă-le atenţie, căci merită. Şi fă-le o impresie bună îngăduindu-le să-ţi vadă latura responsabilă, disciplinată şi ordonată. Nu-ţi imagina că e nevoie să faci cine ştie ce sacrificii. Ajută-i pe cei din jur la o treabă zilnică, spală pur şi simplu maşina, mătură prin curte, participă la curăţenia pe scară.

Te gândeşti cumva să schimbi ceva şi în împărăţia personală? Ar fi potrivit să rearanjezi mobila. Chiar dacă eşti tentat să începi nişte îmbunătăţiri mai serioase prin casă, amână-le pentru o vreme. S-ar putea să te simţi presat şi de familie şi de şefi. Fiecare vrea să faci mai mult, fiecare vrea să investeşti mai mult timp. Nu lua în tragic chestiunea aceasta şi nu fă exces de zel cu slujba, aşa cum eşti tentat să procedezi de obicei. În fond nu-i poţi mulţumi pe toţi. Gândeşte sub semnul echilibrului. Alege înţelept, pe termen lung.

Culorile tale faste sunt roşu şi negru azi, iar numerele sunt 8 şi 10.

VĂRSĂTOR (20 ianuarie – 18 februarie) 

Lărgeşte-ţi perspectiva

E ca şi cum ai deschide un Atlas şi te-ai uita pe harta unei alte ţări. Sau pe net, 3D. Ar urma să-ţi faci bagajele…  Şi să optezi între mijloacele de transport. E o zi în care e bine să fii în altă parte. Acolo unde n-ai fost niciodată, cu oameni pe care abia aştepţi să-i cunoşti.

În caz că nu-ţi poţi permite asta, Discovery Travel TV sau alte variante îţi sunt la îndemână. Ceva nou, încă nevizitat, nu e niciodată departe.  Lumea e minunată. O poţi şi descrie în scris, dacă ai chef de asta. Lasă imaginaţia să zburde. Te va limpezi, paradoxal, şi te va îmbogăţi.

Fă-ţi timp pentru tine însuţi, contemplă în propria viaţă şi în propria fiinţă. Descoperă ce te face să te simţi cu adevărat liber. Caută mai adânc, dincolo de minte. Sunt şanse să vezi că există înlăuntrul tău acel ceva după care rătăceşti în exterior. Şi poate vei avea sentimentul că începi cea mai spectaculoasă călătorie a vieţii tale – în interiorul tău.

Culorile norocoase sunt verdele de măslină crudă şi kaki. Numerele norocoase sunt 33 şi 36.

PEŞTI (19 februarie – 20 martie) 

Relaţii preţioase

Ţi-ai dorit  să leneveşti dimineaţă în pat împreună cu persoana iubită? Să prelungeşti răsfăţul somnului în răsfăţul mângâierilor şi săruturilor? Luna a intrat în Balanţă, aşa că vei fi şi mai sentimental decât de obicei. Azi relaţiile sunt principala ta preocupare.  Şi cea mai intensă bucurie.

Dacă eşti singur şi nu ţi-ai găsit încă iubirea vieţii, probabil că o să-ţi petreci seara împreună cu prietenii. Sau cu prietenul (prietena) pe care îl vei privi poate cu alţi ochi… Mai tandri… N-ar fi exclus ca prietenia să se deschidă azi către mai mult, mai aproape, mai dulce. Îţi ţinem pumnii!

S-ar putea să simţi că nu te poţi concentra prea uşor azi, că eşti gata să devii imponderabil. Nu-i neapărat un lucru rău. Ai chiar nevoie să te relaxezi şi să nu mai iei lucrurile prea în serios. Să nu mai dramatizezi. Joacă-te, ştii să o faci atât de fermecător. Iar dacă e posibil, asumă-ţi azi la serviciu sarcini mai puţin pretenţioase, la care nu ai nevoie de un simţ ascuţit al detaliului.

Mizează azi pe culorile abanosului şi fildeşului şi pe numerele 9 şi 18. Îţi poartă chiar noroc.

One Comment to “HOROSCOPUL ZILEI, vineri 16 iulie”

  1. Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Lasă un comentariu