NATIVUL RAC? Nu e rece, se protejează


Racul păstrează orice, fie că e vorba de un caiet vechi, de un fost iubit, de o casă veche sau de o credinţă din adolescenţă. Nevoia sa de siguranţă este foarte puternică. Iar asta înseamnă de obicei ca se agăţa de trecut dintr-o pornire emoţională, nu practică. Dar tendinţa de a nu renunţa la nimic ascunde una dintre cele mai sensibile şi vulnerabile zodii. Firea ta aparent solida şi conservatoare este sub influenţa Lunii, cunoaşte fluxul şi refluxul stărilor, dorinţelor, sentimentelor, fanteziilor, viselor, temerilor şi intuiţiilor.

Da, conservator. Voi, Racii, ştiţi totul despre conservare. Vă protejaţi sentimentele duioase şi imaginaţia cu un zid consolidat de conturi în bancă, acţiuni la bursă, poliţe de asigurare, fotografii vechi, tradiţii de familie, prietenii din copilărie. Iar una peste alta ai uneori o atitudine foarte raţională care pare să respingă tot ce se află de partea invizibilă a vieţii.

Are fascinaţia trecutului

Racii sunt mistici ascunşi, adevăraţi poeţi romantici, fascinaţi de orizonturi îndepărtate şi difuze. Desigur, nu mulţi ştiu asta despre tine şi uneori nici măcar tu. Partea aceasta a sufletului tau iese la iveal doar când Luna îşi schimbă fazele, iar imaginaţia şi visele tale secrete se ridică la suprafaţă, purtate de maree.

În mod tradiţional, zodia ta e cel mai des asociată cu familia. Asta nu înseamnă că orice Rac vrea  sau ar trebui să aibă o familie în sensul convenţional al cuvântului. Însă e foarte important pentru tine să trăieşti un sentiment de continuitate cu trecutul. Când ai rădăcinile adânc înfipte în pământ poţi să-ţi urmezi instinctul rătăcitor, pentru că ai unde să te întorci. Iar Racii nu merg niciodată direct către obiectul dorinţei lor. Abordează problema prin învăluire. „Ce, eu? Interesat de ce? În niciun caz.” Dar când îţi apuci trofeul în cleşti, nu-i mai dai drumul.

Nu-ţi place să analizezi motivaţii, în special propriile motivatii. Eviţi în mod intuitiv să fii respins sau umilit – de aici apare răceala pe care o afişezi în situaţiile în care te simţi vulnerabil şi adesea e interpretată greşit. De fapt nu eşti rece, pur şi simplu te protejezi.

As în şantajul sentimental

În general obţii ceea ce-ţi doreşti pe tăcute, diplomatic, iar o bună parte din timp ceilalţi nici măcar nu-şi dau seama că-ţi doreai acel lucru. Poate uneori nici măcar tu nu realizezi asta, până nu ai rezultatul.

S-a spus de asemenea despre zodia asta că „nu ştie stânga ce face dreapta”. Desigur, în adâncul sufletului tău, ştii. Doar că lucrurile sunt mai usor de scos la iveala in lumina discreta a Lunii, nu înfăţişate tuturor, sub razele intense ale Soarelui de la amiază.

Racul e un semn de Apă, cu un talent nemapoimenit pentru manipularea sentimentelor. Da, te pricepi  – prin atmosferă, indicii, sugestii, metode subtile de a induce vinovăţia – sa-i ţii aproape pe cei dragi. Partea proastă e că apare in felul acesta o tendinţă de şantaj emoţional. Dar partea bună este harul de a-i ghida şi îngriji pe ceilalţi, fără să se simtă presaţi. Cele mai subtile trucuri emoţionale pe care le foloseşti mascheaza de fapt nevoia ta ardenta de a fi necesar.

E un secretos şi jumătate

Poţi să-ţi exprimi foarte natural sensibilitatea, tandreţea, agerimea şi delicateţea nu numai în profesiile care presupun ingrijirea celorlalti, dar şi în afaceri, în viaţa de familie, în opere de artă. Deşi ai nevoie de oameni şi vrei să le fii şi tu indispensabil, ai nevoie şi de momentele tale de singurătate. E vorba din nou de fazele acelea lunare. Uneori trebuie doar să te retragi pentru a-ţi reîmprospăta sufletul şi a te cufunda în apele netarmurite ale imaginaţiei. Dar ai nevoie şi de multă apropiere, şi de asigurări, iar o atitudine distantă din partea persoanei iubite poate să-ţi pară de-a dreptul dureroasă.

Ai o personalitate complexă. Eşti secretos, dar întotdeauna plin de compasiune şi atent la nefericirea celorlalţi. Există pericolul să fii dur şi iritabil când nu eşti în apele tale, dar poţi să reverşi bucurie, căldură şi încântare. Uneori Racii trebuie să aştepte mult până când adevăratul lor potenţial creator ajunge la apogeu. Dar rezultatul pe care îl vei dezvalui întregii lumi merită răbdarea şi munca pentru a-l atinge.

Autor: Hestia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: