NATIVUL GEMENI… Ai văzut vreodată argint viu?


Un Geamăn tipic vorbeşte mult şi nu stă locului mai mult de cinci minute. Nimeni nu-l poate lega să-l facă să aştepte răbdător până îl trage de sfoară. O să dispară ca un duh din faţa respectivului, lăsându-l agăţat de un capăt de funie. Eşti imprevizibil, te mişti rapid, adori să te deghizezi şi să-i imiţi pe ceilalţi. Eşti fascinat de tot felul de lucruri, dar entuziasmul tău nu durează, căci te plictiseşti şi pleci mai departe.

Geamănul reprezintă fluturaşul zodiacului (poate că unii fluturi sunt mai mici şi mai vioi decât ceilalţi, dar toţi zboară). Desigur, există şi nativi care insistă până ating măiestria într-o ştiinţă, artă sau profesie, dar chiar şi aceia trebuie să aibă parte de varietate în domeniul pe care şi l-au ales.

Zodia ta e acuzată adesea de superficialitate. E o afirmaţie pur şi simplu falsă.  Ai o minte  perfect capabilă de profunzime şi concentrare, atunci când e necesar. Te temi însă că petrecând prea mult timp ca să faci un lucru, rişti să ratezi altul. Iar a pierde o experienţă care poate fi interesantă ţi se pare îngrozitor. E de nesuportat să te plictiseşti.

Ştie să facă haz de necaz

Mintea ta neliniştită îşi doreşte permanent cunoştinţe complexe din multe domenii. Îţi place cu adevărat să înveţi. Eşti studentul etern, din leagăn până la moarte. Ai un viu interes pentru oameni (de la o distanţă emoţională care să-ţi dea sentimentul de siguranţă) şi intri în vorbă cu oricine vrea să audă un nou punct de vedere. Nu eşti genul de persoană care să se împotmolească în prejudecăţi; crezi cu adevărat în democraţie. Desigur, toate aceste daruri sclipitoare au un preţ. S-ar putea să-ţi sacrifici capacitatea de a comunica profund pentru a-ţi păstra mobilitatea. Zodia ta nu e deloc încântată de confruntări emoţionale pline de pasiune.

Gemenii glumesc deseori despre lucrurile la care ţin cel mai mult. Dacă cineva începe să-şi explice viaţa în gesturi largi, teatrale, vei fi primul care pleacă – dacă nu ieşind în grabă pe uşă, atunci măcar deconectându-te emoţional. Chiar dacă ai acumulat atât de multă cunoaştere, uneori eşti incredibil de orb când vine vorba de sentimentele tale adânci.

Aceasta este zodia cel mai puţin introspectivă şi s-ar putea să fie nevoie de câteva experienţe foarte dureroase pentru a te convinge să te aşezi şi să te confrunţi sincer cu toate acele emoţii complicate. Atunci când vei face asta, o să observi probabil şi o să diseci propriile sentimente cu aceeaşi curiozitate detaşată cu care le observi şi le diseci pe ale altora. Nu e de mirare că atât de mulţi Gemeni au talent de scriitori. Ei sunt spectatorii care văd cel mai mult din ceea ce se petrece pe scenă.

Ţine enorm la independenţă

La fel ca un copil, poţi avea mai multe personalităţi diferite. Poţi fi tandru, delicat, romantic, în contact profund cu lumea din jurul tău. Eşti capabil să te scufunzi şi în stări de tristeţe care, din fericire, nu ţin prea mult şi sunt repede uitate.

Nu-ţi place deloc să fii studiat şi luat la întrebări, deşi nu te deranjează să le faci asta celorlalţi. Dacă ţi se cer explicaţii despre comportamentul tău, vei fi încântat să inventezi ceva care să-ţi îndrume auditoriul pe cărări greşite. Când simţi că cineva vrea să-ţi impună restricţii care ţi se par inacceptabile, eşti în stare să creezi himere, înşelându-i atât pe ceilalţi, cât şi pe tine însuţi. Dar în adâncul sufletului ai un cod moral la care ţii mult şi te străduieşti să te porţi drept cu oamenii.

Datoria de dragul datoriei nu e stilul tău, îţi place să te simţi liber. Dacă eşti prins de îndatoriri domestice sau ai o slujbă plictisitoare care nu-ţi stimulează mintea vie şi curioasă, ori începi să te foieşti nervos, să-ţi rozi unghiile şi să rupi hârtii bucăţi, ori pleci. Ţi se pare dificil să te angajezi în ceva, chiar şi atunci când eşti foarte îndrăgostit. Nu e vorba că nu simţi intens: poţi rămâne într-o relaţie fericită întreaga ta viaţă. Dar nu-ţi place să ţi se răpească independenţa. Fluturaşul e fermecător şi îi face fericiţi pe ceilalţi doar dacă i se permite să zboare liber.

Autor: Hestia

One Comment to “NATIVUL GEMENI… Ai văzut vreodată argint viu?”

  1. in mare e bine prezentat geamanul insa nu e data compatibilitatea lui cu alte zodii si mai ales feluli in care iubeste nu e reala ideea ca este o natura schimbatoare din contra stiu gemeni careau o mare iubire ,singura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: