NATIVUL TAUR? No, ce-i atâta grabă?


Taurul Ferdinand, din faimoasa poveste Disney, este o făptură adorabilă şi modelul perfect al zodiei. Se amuză mirosind florile, ascultă ciripitul păsărelelor şi se bucură de briza verii. Se simte foarte mulţumit acasă, pe  propria păşune. Într-o bună zi se aşează pe o floare, dar pe floare se află o albină… şi e uşor de ghicit cam ce se petrece atunci. Vieţile multor nativi Tauri se desfăşoară într-un stil asemănător. Eşti foarte mulţumit şi poţi aprecia frumuseţea care te înconjoară mai mult decât orice zodie. Dar există întotdeauna buclucaşa aia de albină!

Sunt câteva cuvinte care dau o idee generală despre felul tău de a fi: paşnic, senin, voluptuos, calm, conştiincios, stabil, sensibil. Faimoasa ta răbdare nu rezultă din disciplină; este răbdarea naturii, a Pământului însuşi. Nu există nicio urmă de îndoială că-ţi place să fii asigurat prin lucruri concrete, care durează – bijuteriile de aur, mobila stil sau o casă superbă.

Capcana lui este confortul

Bogăţia nemateriala (cum ar fi visurile, cunoaşterea de sine şi alte lucruri care nu sunt palpabile) îl lasă în general rece pe nativul tipic din zodia Taurului. Siguranţa ta se bazează pe lucrurile în care poţi avea încredere, iar asta înseamnă chestiuni reale, fizice, care nu se schimbă cu una cu două.

Nativii Taur sunt persoane realiste. Nu eşti ambiţios în sensul obişnuit al cuvântului şi te simţi bine în rolul celui care acţionează din spatele scenei – dacă acest lucru îţi face plăcere şi îţi aduce şi un câştig material consistent. Ştii că laurii nu ţin de foame, iar faima nu poate repara un acoperiş stricat. Dar acest soi de ancorare în realitate te poate face sa ratezi ceea ce nu e vizibil din prima clipă.

Preţuieşti simplitatea, consecvenţa şi lucrurile de bază, dar  multe lucruri în viaţă – inclusiv adâncimile misterioase ale iubirii – nu sunt nici simple, nici concrete. Taurii se sperie deseori de ceea ce nu pot vedea sau ţine în mâinile lor puternice şi pricepute. Eşti o fiinţă cu adevărat senzuală, iar senzualitatea aceasta nu se limiteaza la trăirile erotice, ci la orice îţi încântă simţurile.

Fermecat de frumuseţea fizică

Nativii Taur au în general un real talent pentru pictură, design sau muzică şi destulă răbdare şi intuiţie pentru a-şi exploata din plin darurile. O viaţă mai modestă de artist s-ar putea să nu-ţi convină, dar nici nu te ridici singur în slăvi. Eşti destul de lucid ca să-ţi dai seama dacă eşti cu adevărat talentat şi cum poţi cel mai uşor să obţii ceea ce-ţi doreşti, fără să-ţi sacrifici confortul. Ştii că banii nu cresc în copaci, dar eşti convins că e suficient să-ţi faci treaba bine. Nu-ţi doreşti să salvezi lumea şi nici să scrii romanul secolului.

Lucrurile prea ieftine nu te interesează, iar asta e valabil şi în domeniul relaţiilor. Calitatea contează. Ai o latură sentimentală, blândă, romantică. Câteodată însă te captivează atât de tare frumuseţea fizică sau succesul material, încât nu observi ce se află în spatele lor. Daca nu sunt atenţi la acestă tendinţă, mulţi nativi Taur riscă sa fie prinşi în mrejele aparenţelor.

Are nevoie de jar sub tălpi

Oamenii din zodia Taurului îi susţin pe cei dragi. S-ar putea să nu le înţelegi mereu motivele, dar le vei rămâne loial indiferent de situaţie. Dorinţa de stabilitate însa te poate conduce adesea la complacere. Atunci apare albina din poveste, care pare să fie necesară. O înţepătura din când în când devine impulsul de a înainta. Fără o înţepătură din când în când rămâi fermecător, dar copilăros şi prea comod. Viaţa poate să ţi se pară teribil de simplă, doar în alb şi negru, fără vreo nuanţă între ele.

Albina (de obicei dezamăgirea în iubire sau o serioasă criză financiară) îţi trezesc toleranţa şi înţelepciunea. O combinaţie încântătoare, odată ce o obţii. Apoi devii capabil să pătrunzi cele mai profunde laturi ale vieţii, să empatizezi cu ceilalţi şi să te deschizi către imaginaţie şi iubire. Iar acestea sunt cele mai grozave forme de bogăţie.

Autor:  Hestia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: