Cum ne influenţează eclipsa de soare din 11 iulie?

Unii se bucură. Cei patru mii de locuitori ai Insulei Paştelui au primit patru mii de turişti veniţi de peste mări şi ţări. Special pentru a vedea eclipsa totală de Soare care a avut loc pe 11 iulie, la jumătatea zilei. Pentru ei, căci în România era ora 21:30 când a început marele spectacol.

În culturile vechi eclipsa este privită cu spaimă, de vreme ce „dătătorul de viaţă” pare, inexplicabil, să dispară de pe cer. Păsările dau să se ducă la culcare, cerul se întunecă în miez de zi. Sunt prezente toate semnele care anunţă că ceva nu e în regulă, că e pe cale să se petreacă ceva îngrozitor. Întreaga experienţă lumească ne învaţă că, bune sau rele, toate au un sfârşit şi vor fi până la urmă aruncate la gunoi. Eclipsa de Soare se iveşte ca un mesager prin excelenţă al sfârşitului: este Semnul semnelor.

Totuşi, experienţa ne arată că orice sfârşit e mai curând un nou început ori măcar şansa unui nou început, la fel cum Răsăritul înseamnă o nouă zi. Eclipsele vin şi trec, la fel cum trec şi nopţile, şi zilele. Din punct de vedere al energiilor cosmice, se crede că efectele unei eclipse de Soare nu se răsfrâng pe o durată mai lungă de şase luni de zile.


Din punct de vedere astrologic însă, eclipsa solară semnifică prăbuşirea puternicilor zilei sau cel puţin trecerea lor prin situaţii dificile. În funcţie de zona zodiacului unde are loc eclipsa, neliniştea poartă cu sine un semn de identificare – al zodiei, al guvernatorului planetar, al caselor zodiacale, al configuraţiei – cu tot cu aspecte – pe care o ilustrează vizibil sau o ascunde subtil harta cerului. O eclipsă de Soare semnificativă, foarte vizibilă, mai ales dacă este nefast aspectată, poate crea prăpăd, fiind urmată de cutremure, erupţii vulcanice şi alte dezastre naturale, aşa cum s-a întâmplat după marea eclipsă din august 1999, sub semnul Marii Cruci.

La un nivel mai personal, eclipsa solară ne poate influenţa semnificativ viaţa dacă are conjuncţii cu vreuna dintre planetele noastre personale natale: Soarele, Luna sau planeta care ne guvernează zodia. Alţi factori cartologici relevanţi, precum Mijlocul Cerului, Ascendentul, Nodurile Lunare, Punctele Arabice pot ieşi oricând în faţă, ca determinanţi sau catalizatori, odata ce au fost răscoliţi de eclipsa solară. Locul eclipsei în harta zilei este fundamental, la fel ca şi casa în care se petrece, după astrograma fiecăruia. Vi se vor arăta îndeosebi zonele vieţii de zi cu zi care sunt direct afectate, precum şi implicaţiile ori sugestiile pentru un nou început.

Puţin vizibilă, dar cu efecte puternice

A doua eclipsă solară a anului 2010 a fost una totală,  duminică 11 iulie, cu Lună Nouă în Rac şi coincidentă cu finala Cupei Mondiale FIFA. Cu toate că n-a  putut fi urmărită şi din Africa de Sud, iubitorii fotbalului se vor fi simţit flataţi de această potrivire. O eclipsă totală de Soare înseamnă că întregul corp solar este obturat, astfel încât arată ca un disc negru.

Deşi totală, eclipsa nu este vizibilă de regulă decât în anumite zone ale globului pământesc. Cea din 11 iulie s-a arătat în plenitudinea ei doar în Sudul Oceanului Pacific. Ca apropiere de coastă a fost vizibilă în puţine locuri, precum Mangaia (Insulele Cook), Insulele Orientale (Isla de Pascua) şi alte câteva atoluri izolate.

Umbra sau aurora ce înconjoară discul solar total acoperit, negru, s-a sfârşit imediat ce vizibilitatea ei a atins Chile şi Argentina. Penumbra sau umbra parţială a putut fi observată în zone mai extinse din Sudul Pacificului şi Americii de Sud. Din păcate pentru curioşii din restul lumii, eclipsa totală de Soare n-a fost vizibilă defel.

Eclipsa s-a produs la 19°24′ în zodia Racului, punct conjunct cu malefica stea fixă Wasat (δ geminorum). Stea saturniană, aşadar asociată cu karma, restricţiile şi suferinţa, dar şi marţială, asociată cu violenţa, înflăcărarea şi războiul, e situată aproape de nemuritorul geamăn Pollux, fiu al lui Jupiter.

Wasat este cu deosebire relevantă, deoarece se află aproape pe ecliptică (orbita Soarelui). Asta o face mult mai influentă acum, deşi are doar magnitudinea 3,5. Din punct de vedere astronomic nu este sigur însă dacă o coteşte sau nu spre celălalt geamăn, muritorul Castor. Rămâne evident că se situează mai aproape de Pollux, supranumit “judecătorul nemilos”. Interesant e şi faptul că planeta Pluto, destul de influentă în această perioadă, a fost descoperită (18 Februarie 1930, de către Clyde Tombaugh) chiar în apropierea stelei fixe Wasat.

Nu spera şi nu ai teamă

După câte ştim, Wasat are o influenţă problematică. Trezeşte violenţa şi spiritul distructiv, guvernează chimicalele, otrăvurile, gazele, ceea ce o asociază şi mai mult cu Pluto. Influenţa sa se traduce la nivel personal prin pesimism şi depresie, deşi este contrabalansată de o anume înclinaţie către autoritate fermă. Cei născuţi sub umbra ei tind să iasă în faţă, să se afirme cu orice preţ.

Eclipsa este conjunctă şi cu o altă stea malefică, dar mai puţin influentă: Muliphein, situată în constelaţia Canis Major (Câinele Mare). Deşi asociată cu Venus, nu împrumută neapărat caracteristicile toleranţei, iar dacă este prost aspectată induce pasiuni violente şi primejdioase. Chiar şi cel mai blând câine poate muşca! Totuşi, rămâne blând.

Şi asteroidul Juno este conjunct cu eclipsa, implicit cu Wasat, dar nu e locul aici să aglomerăm textul cu speculaţii la firul ierbii… Cert rămâne faptul că această eclipsă totală de Soare poate avea efect asupra întregii planete, atât la nivel geofizic (tulburări climatice, cutremure, inundaţii), cât şi la nivel social (nemulţumiri şi răzmeriţe). Nu ne pică tocmai grozav pe fondul crizei financiare internaţionale. Şi nu ne putem aştepta prea curând la rezolvări miraculoase. Cât de rău ne va fi însă, dacă ne vom bate precum chiorii? – asta e întrebarea.

Încheie-ţi socotelile cu trecutul

Astrologul nu poate decât să ia aminte şi să atragă atenţia că din moment ce eclipsa s-a petrecut în zodia Cancerului (semnul Racului, care merge  înapoi, cu spatele…), nativii din zodiile cardinale (Rac, Balanţă, Capricorn, Berbec) vor fi primii afectaţi, fiecare după propria hartă a Cerului (astrogramă).

Totuşi nu e cazul să ne panicăm. Influenţa acestui eveniment astrologic nu e neapărat nefastă. Mai ales dacă îl privim ca pe o şansă de a clarifica situaţii confuze sau greşit înţelese. Nodul lunar Sud în Rac sprijină formarea acestei eclipse, ne arată că e momentul să încheiem cu trecutul şi ne încurajează să ne folosim într-un mod nou, în noi experienţe abilităţile şi talentele pe care le-am dezvoltat.

Racul este un semn cardinal de apă care caută siguranţa emoţională şi fizică, îngrijirea responsabilă. Este energia care vrea să construieşti o temelie emoţională ce poate lua multe forme – o casă, o familie, o carapace. Această energie dinamică a eclipsei totale de Soare în Rac  aduce evenimente majore, dacă face un aspect destul de strâns cu una din planetele personale din harta natală.

Următoarea eclipsă totală de Soare  va avea loc abia peste 2ani şi jumătate, pe 13 Noiembrie 2012, la 22 de grade în Scorpion…


2 comentarii to “Cum ne influenţează eclipsa de soare din 11 iulie?”

  1. Voi predictie zilnica! Sa stiu daca-mi cade sau nu caramida in cap!

  2. E deja a doua zi în care am postat predicţii. Cum este cu obiectele căzătoare? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: