BERBECUL să renunţe la luptă? Nici mort…

Simţi nevoia să te implici pentru o cauză, să porneşti în misiune, să te arunci într-o bătălie care-ţi permite să-ţi spulberi duşmanii. La cea mai mică provocare îţi scoţi din dulap armura credincioasă, care te aşteaptă bine întreţinută şi lustruită, pregătită pentru orice eventualitate. Convingerea plină de pasiune, curajul, viziunea, uneori chiar cu o nuanţă de fanatism – toate acestea aparţin sufletului de Berbec. Nu te simţi bine decât dacă ai prin preajmă pe cineva care poate fi învins. În cazul în care vom ajunge să trăim într-o societate cu adevărat perfectă, Berbecii vor simţi că le lipseşte surplusul binecunoscut de andrenalină, deoarece ei trăiesc şi respiră în numele marilor infruntari.

Ca orice zodie de Foc, poti da naştere la legende cu privire la viaţa şi persoana ta. Ţi se pare că totul e puţin cam prea rapid, intens şi teatral pentru traiul de zi cu zi? Ei, nu-i nimic, pentru că şi aşa nu crezi într-o „viaţă normală”. Da, există într-adevăr şi Berbeci sărmani care şi-au pierdut spiritul de luptă şi se învârt pierduţi prin propria lor existenţă. De obicei, ajung aşa pentru că unele experienţe din copilărie îi fac să se teamă de puterea – şi consecinţele – spiritului lor competitiv. Fiecare Berbec trebuie să înveţe să facă faţă protestelor celorlalţi. Ce, compromis? Tu? Să renunţi la luptă? Niciodată. Să-ţi abandonezi noua idee, noul proiect, doar pentru că nu-i convine altcuiva? E o prostie.

Vrei exact ceea ce nu ai

Deşi te exprimi şi te porţi cu franchete, nu înseamnă că eşti mai puţin sofisticat decât nativii altor semne astrologice. Unii dintre cei mai rafinaţi intelectuali s-au născut în această zodie. Dar în adâncul sufletului simţi că marile aventuri romantice ale Evului Mediu sunt încă în plină desfăşurare. Pentru Berbec, iubirea înseamnă cavaleri porniţi în cruciade şi prinţese care aşteaptă să fie salvate din palatul zmeilor. Iar prinţul călare pe cal alb nu iubeşte doar cu jumătate de măsură. Câteodată, însă, te îndrăgosteşti mai mult de un ideal strălucitor decât de persoana în sine.

Pentru tine, o  mare parte din bucuria iubirii înseamnă să-l cucereşti pe celălalt. De fapt pentru mulţi Berbeci a iubi înseamnă a cuceri mai degrabă decât „a trăi fericit până la adânci bătrâneţi”. Odată ce au în mână trofeul, nu li se mai pare la fel de interesant. Unii urmează acest tipar întreaga viaţă, atât în relaţii, cât şi în carieră. Exact lucrul pe care nu-l ai ţi se pare cel mai atrăgător dintre toate.

Desigur că poţi să-i fii foarte loial  celui iubit şi să ai un cuplu stabil. Doar că începi să nu te mai simţi în largul tău dacă relaţia nu te mai provoacă prin mister, obstacole sau conflicte. În ciuda atitudinii tale destul de insistente de „am dreptate şi asta e”, e mult mai probabil să rămâi impreuna cu cineva care nu poate fi dominat.

Dacă nu eşti în criză, creezi una

De obicei îţi tratezi cu onestitate şi prietenii, şi duşmanii. Eşti generos şi nu recurgi la meschinării, dar e posibil să-i nemulţumeşti pe cei din jur prin nesăbuinţă, impulsivitate şi, uneori, o incredibilă lipsă de sensibilitate. Dacă îţi scoţi totuşi la iveală toate atuu-rile fierbinţi eşti  realmente mult mai interesant decât oricine.

Poţi să fii foarte, foarte nerăbdător. Şi nu prea suferi proştii. De fapt, nu prea suferi deloc, decât dacă e în numele unei cauze nobile. Ca toate zodiile de Foc, eşti un romantic incurabil. Aspectele mai prozaice ale iubirii nu te inspiră prea tare, iar când lucrurile se îndreaptă spre rutină, începi să caşti. Poţi gândi profund şi dai dovadă de o tandreţe copleşitoare, dar nu eziţi cand ti se pare că e timpul să porneşti o nouă cruciadă.

Dacă nu eşti în criză, vei crea una. Eşti capabil de multă şiretenie, iar daca îţi propui, reuşeşti sa-i manipulezi chiar şi pe cei mandri şi să apeşi pedala în situaţiile încordate până când lucrurile explodează în conflict. Normal, eşti primul care se retrage, aşa că nu te arzi niciodată – adică… aproape niciodată. Ai nevoie de un partener stabil, sensibil. Dar mai mult decât atât, te completeaza cineva cu o viaţă şi interese independente de ale tale, cineva care refuză să ţi se supună. Misterul şi provocarea o să ridice până la cer văpaia pasiunii voastre.

Autor:  Hestia

One Comment to “BERBECUL să renunţe la luptă? Nici mort…”

  1. Despre zodia Sagetator, nimic?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: